3 Mart 2009 Salı

Acil yardım talebi

Arkadaşlar,
Yaklaşık 10 gün sonra işe dönmek zorundayım ve benim minik kuzum kesinlikle ama kesinlikle ne emzik ne de biberon almıyo...bu konuda tecrübelerinizi ve varsa çözüm yöntemlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..evde her çeşit biberon ve emzik mevcut:)
Sevgiler,

8 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Selam
Ben yaza kadar kendim bakmayı planlamama ragmen kendi sütümü sagıp zaman zaman biberonla vermeye basladım . Dr. Brown's antikolik biberonlarını kullanıyorum . Emziğide biberonuda ilk etapta almak istemedi , hep attı ama ben tekrar tekrar verdim acıkcası. Şimdi alıştı . Memnunum , cünkü , halk arasında emziremeyecegim yerlerde cıkarıyorum biberonu , hem cocuk hem ben rahat ediyorum . Nasılolsa içindeki kendi sütüm , içim rahat. Yılmamak lazım . Hergün tekrar tekrar dene . Emziğimiz de Nuby nin 1 numara damaklı modeli . Geneld onuda atıyor ama cok agladıgı zaman bazen veriyorum , hırsını ondan alıyor kısa süreli :) Umarım halledersin , işe dönerken önemli cünkü .... Sevgiler

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

emzik için tavsiyem emzirdikten hemen ama hemen sonra memeden ağzını çekip emziği verip ısrarla elini üzerinde tutman. uykudan uyanır uyanmaz da daha istekli oluyolar emzik için. bir de nadiren de olsa emdiği zaman çeker gibi yap. o zaman hırsa gelip emiyorlar. ben 2 ay falan uğraşmıştım emziğe alışsın diye.
biberon için söyleyecek deneyimim yok. doğduğu günden bu yana ben tunaya biberonla anne stü verdim. ama mesela denemek için biberonla mama vereyim dedim bi gün,kabul etmedi. sen ne verdin biberonla? anne sütü? mama?
farklı biberon emzikleri deneyebilirsin. belki emzirdikten hemen sonra henüz memendeyken denersen alır.. bir de açken dene mesela. neleri denedin bilemiyorum tabi ben sıralıyorum öyle tavsiyelerimi. bir de çok erken değil mi yaa evde kuzuyu bırakmak için?

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Küçücük bir tavsiye: eğer biberonu verebilecek başka biri varsa, ona denetmek bir çözüm olabiliyor.. Annenin süt kokusunu alamayınca, mecburen biberona sarılıyorlar, elbette aç olması şartıyla, bir kere alınca da o tada alışıyor ve devamı geliyor.. Emzik için ise sabır, sabır, sabır:)

Sımsıcak sevgiler.....

su dedi ki...

merhaba,
küçük bir tavsiyede benden, bende kızım dört aylıkken çalışmaya başladım, benim kızımda ne biberon ne emzik kabul etmedi, annem sağdığım sütleri çay kaşığıyla içirdi hem böylece memeden de kopmamış oldu, belki sizdede işe yarar
kolaylıklar dilerim

Adsız dedi ki...

bende çaqlışmaya başladım babanne ve dede sağdığım sütü biberonla veriyolar ama benimki birazdaha büyük 4.5 aylık dönence şişe çıngırsak ne bulurlarsa aldatı pyalıyorlarmış biberonu da dayıyolarmış aldanıp emiyomuş :)
emzikle sorunum olmadı zaten ilk gece almıştı daha :)

damla dedi ki...

merhaba,
sizi cok cok iyi anliyorum. Damla 3 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım. daha 1 aylıkken emzik biberon denemelerine basladim. ama agzında yuvarlayıp yuvarlayıp çıkardı. kesinlikle biberon almadı. emziğe ise ben işe baslyınca alıstı. o donemde sağdıgım sutleri kaşıkla vermeye calıştı annemler. ancak yarısı içeri yarısı dışarı tam beslenemedi ve ek gıdaya 4. ayda başlamak zorunda kaldık. ancak yılmadım 18. aya kadar emzirmeye devam ettim. yasıtlarına gore zayıf ancak saglıklı bir kızım var. sakın uzulmeyın. anne sutunu ne kadar alsa kar. emziği de ne zaman elleriyle nesneleri tutmaya basladı. o zaman ağzından fırlattı bir daha da almadı.

Anne Duru dedi ki...

off haklısınız galiba sabır sabır sabır:)
hepinize bilgiler için teşekkür ederim..faydalanacağım kesin..
sevgiler,

Beken-Ali dedi ki...

Merhaba,
Medelanın kaşıklı biberonu var, yenidoğan bebeğin ihtiyacına göre damla damla akıtıyor ağzına. Deneyebilirsin. Özellikle emme güçlüğü yaşayan minicik bebeklerde bile etkili..
Sevgilerimle